ogórki kiszone

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    8 kg
  • woda

    7 l
  • sól

    1 łyeczka
  • wiśnie

    15 sztuk
  • chrzan

    9 sztuk
  • koper świeży

    15 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyć i układać w słoikach Włożyć do każdego słoiczka czosnku,dwa plastry chrzanu,
# o kilka małych kawałków łodyg suchego kopru,
# na to kładziemy po jednym listku na słoik wiśni,porzeczki Zalewamy słoiki wodą z rozpuszczoną solą i zamykamy. Zostawiamy tak w ciepłym miejscu aż ogórki zmienią kolor to znaczy że się ukisiły

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
patusia 11.02.2011 14:31
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat