Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki kiszone

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek gruntowy 2 kg
korzeń chrzanu
koper świeży
czosnek ząbki
sól 1 łyżka na 1 l wody
woda 1 litr
liść winogronowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki kiszone

Do słoików włożyć koper, ząbek lub dwa czosnku, kawałek chrzanu oraz liść winogronowy. Ogórki dokładnie umyć i ciasno układać w słoikach. Wodę z solą zagotować (na każdy litr wody 1 łyżka stołowa soli.), ostudzić, po czym zalać ogórki. Słoiki dobrze zakręcić i odstawić w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.08.2015 08:35
bardzo lubie
Jagienkajagienka 28.06.2015 15:04
Zrobię według przepisu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak