Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki kanapkowe w ketchupie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 2 kg
czosnek 1 główka
koper 7 kwiatów
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 7 sztuk
papryczka chili 1/2 sztuki
ketchup pikantny 3/4 szklanki
ocet spirytusowy 1/2 szklanki
cukier 1 szklanka
woda 1 litr
sól 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki kanapkowe w ketchupie

Ogórki wymyć i pokroić wzdłuż w plasterki. Na dnie wyparzonych słoików ułożyć koper, plasterki papryczki chilli i czosnek. Wodę zagotować z solą, ketchupem, zielem angielskim, liśćmi laurowymi i czosnkiem. Gorącą zalewą zalać ogórki i od razu zakręcać. Pasteryzować około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 26.08.2015 23:58
robiłam podobne są smaczne
cukierenkaklementynki 26.08.2015 12:23
dziękuję za miłe komentarze i bardzo polecam ten przepis
berys18 26.08.2015 07:29
świetne ogóreczki
DorotaZ 25.08.2015 18:56
W takiej marynacie jeszcze ogórków nie jadłam, smakowicie wyglądają
cukiereczek 25.08.2015 18:16
są na pewno bardzo smaczne
agaK. 25.08.2015 18:14
Super marynata.
IZABELA29 25.08.2015 17:52
warto je zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak