Ogórki faszerowane serkiem wiejskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek

    2 szt.
  • serek wiejski

    200 g
  • majonez

    1 łyż.
  • śmietana 18-procentowa

    1 łyżecz.
  • musztarda

    1/2 łyżecz.
  • pomidorki

    200 g
  • sałata

    1/4 szt.
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki myję, nie obieram ze skórki i przekrawamy w poprzek na kilka części. Wydrążam środek za pomocą łyżeczki. Nadzienie: Serek wiejski mieszam ze śmietaną, majonezem, musztardą, posiekanym szczypiorkiem. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Pomidory myję, kroję na ćwiartki. Do powstałych miseczek nakładam nadzienie. Układam nadziane ogórki na talerzu na liściach sałaty. Posypuję po wierzchu posiekanym szczypiorkiem, dekoruję kawałkami pomidorków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat