Ogórki duszone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    80 dag
  • masło

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • mąka

    2 łyżki
  • koperek

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Koperek posiekać. Ogórki umyć, obrać a następnie pokroić w plastry. Udusić na rozgrzanym maśle, posolić. Śmietanę wymiesza z mąką a następnie wlać do ogórków, zagotować i posypać koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 03.12.2013 07:54
fajny pomysl
IwonaKa 23.10.2013 00:08
tego jeszcze nie próbowałam
Ania67 09.10.2013 08:40
ciekawy przepis
IlonaAlbertos 30.08.2013 18:58
Duszonych nie jadłam.
Seba 01.06.2013 09:14
fajny pomysł
Dorota37 28.05.2013 21:44
Fajny przepis
romanrafal 02.05.2013 16:14
fajny pomysł,smaczne
babi17 25.03.2013 13:31
bardzo dobre
Bernadeta1 15.03.2013 00:32
tak ogórków nigdy nie robiłam ale podpowiedz super
berys18 03.09.2012 16:01
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat