Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OGÓRKI DIABELSKIE

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórk 2 Kilogram
czosnek 1 sztuka
ocet 1 szklanka
cukier 1 szklanka
olej 8 łyżeka
sól 2 łyżkka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: OGÓRKI DIABELSKIE

ogórki obrać pokroić w słupki osolić odstawić na godzinę, odlać wodę dodać zgnieciony czosnek i chili, wymieszać, zostawić na noc w lodówce. Rano dodać cukier, ocet i olej, włożyć ścisło do słoików razem z zalewa. Pasteryzować 10-15 minut od zagotowania:) smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 23.11.2013 18:40
Robię bardzo podobne
Magda60 13.11.2013 11:02
niezle sa ostre
adam1f 06.10.2013 17:44
naprawdę są diabelskie
adelajda 01.06.2013 07:52
do obiadku super
Dorota59 19.12.2012 13:29
ostre i smaczne
agogo2 17.12.2012 15:08
na ostro tez lubie ogoreczki
Habibi 22.09.2012 21:47
Robię bardzo podobne, ale dokładam jeszcze papryczkę chili w kawałkach ;)
MagdaXXX 02.09.2012 12:10
ciekawe
Mati13 14.08.2012 20:11
bardzo by mi smakowaly
wulkanxd 29.07.2012 20:53
pycha:)!
Angelika10 27.07.2012 20:53
super
parysek10 27.07.2012 19:17
coś nowego dla mnie, muszę wypróbować.
dianix 25.07.2012 11:00
nawet by mi odpowiadły:)
dagmara020 24.07.2012 17:10
pyszne są ja zrobiłam już na zimę ale wszystko zjedzone:)
mamusia1 24.07.2012 16:59
muszę takie zrobić!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak