Ogórki curry

Ogórki curry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    3 kg
  • sól

    1 łyzeczka
  • cukier

    1 szklanka
  • woda

    1,5 litra
  • ocet 10 %

    3/4 szklanki
  • przyprawa curry

    3 łyżki
  • liść laurowy

    3 szt
  • ziele angielskie całe

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki myjemy, kroimy na ćwiartki lub grube plastry (jeśli ktoś chce to może je przedtem obrać) i ciasno układamy w słoikach. Do każdego słoika wkładamy liść laurowy i 1-2 ziarna ziela angielskiego. Z pozostałych składników gotujemy zalewę i zalewamy nią ogórki. Słoiki pasteryzujemy 10-15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

fictor123

12.08.2012 14:49
super

jeanette_v

10.05.2012 10:49
Super!.

MAR3STA

24.04.2012 15:52
fajny przepis

Niunia1

04.03.2012 19:59
uwielbiam takie ogórki!!!!! pyszne do schaboszczka:)

caralajna

08.02.2012 11:13
takich jeszcze nie jadłam, a uwielbiam curry, więc chyba kiedyś zrobię

Renata22

24.01.2012 21:36
ciekawe jak smakuj?

anemon

23.01.2012 22:54
Ogórki mają piękny kolor i rewelacyjny dzięki curry smak.

foczka-ks

17.01.2012 00:01
ciekawie i pewnie smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat