Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ognisty kurczak

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

ćwiartki z kurczaka 1 kg
Przyprawa do mięs Prymat

Zalewa

keczup 0,5 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
olej 3 łyżki
woda

Porada

Kurczaczka w zalewie najlepiej przygotować dzień wcześniej i pozostawić w lodówce na całą noc.

Przepis i sposób przygotowania na: Ognisty kurczak

Ćwiartki należy pokroić na drobniejsze części. Dość grubo posypać kurczaka przyprawą do mięsa. W osobnym naczyniu przygotować sos (zalewę)- keczup, olej,przyprawy i wymieszać. Dodać odrobinę wody, żeby sos był rzadszy. Zalać mięsko i wstawić do lodówki na jakiś czas. Piec w piekarniku bez przykrycia w temperaturze 180 C ok. 1 h 10 min. SMACZNEGO! Nie zdążyłam wykonać zdjęcia tak szybko znikł ze stołu:-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak