Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogniste szaszłyki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa podwawelska 2 kawałki
karczek 0,5 kg
papryka czerwona 2 szt
ogórek zielony 1 szt
cebula 3 szt
chili do smaku
olej 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ogniste szaszłyki

kiełbasę i karczek kroimy na kawałki. Olej mieszamy z dużą ilością chili i tak przygotowaną papkę łączymy z kawałkami karczku i kiełbasy. Całość odkładamy do lodówki na kilka godzin. Warzywa kroimy na kawałki. Wszystko nadziewamy na patyczki w dowolnej kolejności, pamiętając jednak, by cebulę umieścić obok miejsca. Wówczas przejdą wzajemnie swoim smakiem. Szaszłyki grillujemy. Można je również smażyć na patelni lub piec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 06.12.2012 19:22
lubię takie szaszłyki
Silver Teaspoon 06.12.2012 15:07
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak