Ogniste szaszłyki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa podwawelska

    2 kawałki
  • karczek

    0,5 kg
  • papryka czerwona

    2 szt
  • ogórek zielony

    1 szt
  • cebula

    3 szt
  • chili

    do smaku
  • olej

    10 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kiełbasę i karczek kroimy na kawałki. Olej mieszamy z dużą ilością chili i tak przygotowaną papkę łączymy z kawałkami karczku i kiełbasy. Całość odkładamy do lodówki na kilka godzin. Warzywa kroimy na kawałki. Wszystko nadziewamy na patyczki w dowolnej kolejności, pamiętając jednak, by cebulę umieścić obok miejsca. Wówczas przejdą wzajemnie swoim smakiem. Szaszłyki grillujemy. Można je również smażyć na patelni lub piec w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasienka23 06.12.2012 19:22
lubię takie szaszłyki
Silver Teaspoon 06.12.2012 15:07
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat