Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogniste skrzydełka z sezamem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
keczup 4 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
miód 1 łyżeczka
sezam 2 łyżki
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogniste skrzydełka z sezamem

Skrzydełka dokładnie myjemy. W miseczce mieszamy keczup, miód, ostrą czerwoną paprykę, oliwę z oliwę i sezam. Całość wylewamy na skrzydełka i dodatkowo wcieramy marynatę w mięso. Przekładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy pod przykryciem w 200*C przez 40 minut. Pod koniec pieczenia odkrywamy mięso (jeżeli chcemy by się zarumieniło).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 20.11.2014 17:13
rewelacja tak przygotowane skrzydełka
molanka 20.11.2014 13:48
muszą pysznie smakować
Habibi 20.11.2014 12:41
bardzo lubię takk przygotowane skrzydełka :)
Kasiaaaaa 20.11.2014 11:46
sezam+skrzydelka !idealne dla mnie
mirosława4 20.11.2014 11:19
robiłam ale bez sezamu i polecam :)
pajbek 20.11.2014 10:56
Pyszne :-)
AgaS10 20.11.2014 09:29
świetne,uwielbiam ziarno sezamu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak