Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogniste puree paprykowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
sól do smaku
masło lub margaryna do smaku
papryka mielona do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ogniste puree paprykowe

Kroki postępowania

1
Ziemniaczki gotujemy tradycyjnie w lekko osolonej wodzie. Po odcedzeniu dodajemy trochę masła. Ok 1 łyżki.
Krok 1 - Ogniste puree paprykowe foto
2
Dodajemy papryki. Zdecydowanie więcej słodkiej mielonej papryki - ma ona nadać kolor ziemniaczkom, a mniej papryki ostrej - ona ma nadać smak. Choć proporcje zależą od uznania.
Krok 2 - Ogniste puree paprykowe foto
3
Ubijamy na jednolitą masę.
Krok 3 - Ogniste puree paprykowe foto
4
Smacznego !
Krok 4 - Ogniste puree paprykowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 06.12.2013 23:49
Musi być pyszne
Krystyna32 18.08.2013 07:31
bardzo lubię
olkaaa 01.07.2013 07:43
lubię takie
IZABELA29 06.06.2013 10:15
za tak bardzo ognistym puree nie przepadamy
ben-ka 05.06.2013 10:29
warto sobie tak zrobić:)
alaaa 25.02.2013 17:35
puree owszem ale nie na ostro,,ładny kolor
Katarzyna59 25.02.2013 10:22
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak