Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogniste frankfurterki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

frankfurterki 1 kg
celbua 1
pomidory bez skórki krojone z puszki 1
chili Prymat
bagietka 1

Przepis i sposób przygotowania na: ogniste frankfurterki

Frankfurterki ukośnie przekrawamy w pół, na rozgrzaną patelnię wrzucamy frankfurterki i mocno podsmażamy, na początek delikatnie przyprawiamy oregano. ( Jeśli frankfurterki nie są doprawione, można dodać również pieprzu i czerwonej mielonej papryki) na drugiej patelni - pierw zeszklimy drobno pokrojoną 1 cebulę, zaś potem dodajemy 1 dużą puszkę pomidorów lub 2 małe puszki. Łączymy podsmażoną cebulę i pomidory z frankfurterkami, doprawiamy jeszcze jedną szczyptą oregano i chili i na sam koniec dodajemy ketchup (3-6 łyżek) podtrzymujemy jeszcze z 5 min na ogniu i jest gotowe :) w między czasie nastawiamy piekarnik, bagietkę kroimy na mniejsze kawałki ( można na sucho, można posmarować masłem czosnkowym) naprawdę danie jest wyśmienite, gorąco polecam!
Smacznego !!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

01.03.2014 12:25
PYCHA! ostre prawie jak kabanosy maestro piri piri!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak