ogniste frankfurterki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • frankfurterki

    1 kg
  • celbua

    1
  • pomidory bez skórki krojone z puszki

    1
  • chili Prymat

  • bagietka

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Frankfurterki ukośnie przekrawamy w pół, na rozgrzaną patelnię wrzucamy frankfurterki i mocno podsmażamy, na początek delikatnie przyprawiamy oregano. ( Jeśli frankfurterki nie są doprawione, można dodać również pieprzu i czerwonej mielonej papryki) na drugiej patelni - pierw zeszklimy drobno pokrojoną 1 cebulę, zaś potem dodajemy 1 dużą puszkę pomidorów lub 2 małe puszki. Łączymy podsmażoną cebulę i pomidory z frankfurterkami, doprawiamy jeszcze jedną szczyptą oregano i chili i na sam koniec dodajemy ketchup (3-6 łyżek) podtrzymujemy jeszcze z 5 min na ogniu i jest gotowe :) w między czasie nastawiamy piekarnik, bagietkę kroimy na mniejsze kawałki ( można na sucho, można posmarować masłem czosnkowym) naprawdę danie jest wyśmienite, gorąco polecam!
Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anonimowy 01.03.2014 12:25
PYCHA! ostre prawie jak kabanosy maestro piri piri!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat