Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ognista pizza z chorizo

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąki pełnoziarnistej 1,5 szklanki
oliwy z oliwek do smażenia 1 lyżka
sól jodowana 1 szczypta
pomidorki koktajlowe 6 szt
oliwki 6 szt
starty ser 1/2 szklanki
sos salsa 5 łyżek
chorizo 10 plasterków
oregano 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ognista pizza z chorizo

Mąkę mieszamy z drożdżami, oliwką i 3 łyżkami ciepłej wody. Doprawiamy i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce na 40 minut. Blachę do pizzy nacieramy oliwą. Ciasto do pizzy nakładamy na blachę i odstawiamy jeszcze na 10 minut. Po czasie nacieramy salsą i posypujemy oregano. Układamy kiełbasę chorizo, pokrojone pomidorki i oliwki pokrojone w plasterki. Posypujemy serem i pieczemy w piekarniku w 180 C aż brzegi ciasta się przyrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 21.04.2012 17:52
dziękuję :)
Damian10 21.04.2012 10:12
super
LuKaSz4761 20.09.2011 04:28
mniam
Jolanta40 25.07.2011 09:19
cieszę się, że się podoba, bo pizza bardzo nam smakowała
pawel6 25.07.2011 01:19
Oj zjadłbym kawałek.. Rewelacyjny przepis!
Małgorzata113 24.07.2011 09:33
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak