Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Odwrócone ciasto rabarbarowe.

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki ciasta

jajko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 łyżka
mąka tortowa 1 szklanka
mąka ziemniaczana pół szklanki
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
rabarbar około pół kilo

Dodatkowo

masło 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
cukier puder do oprószenia

Przepis i sposób przygotowania na: Odwrócone ciasto rabarbarowe.

1. Rabarbar myjemy,dokładnie osuszamy i kroimy na małe kawałki.
2.Tortownicę o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia,następnie smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą.
3.Jajka wbijamy do miski,dodajemy cukier i cukier waniliowy,ubijamy na puszysta masę.Następnie dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia,dokładnie mieszamy.
4. Przygotowane ciasto wylewamy do przygotowanej tortownicy.
5.Następnie pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 60 minut.Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone.
6.Ciasto studzimy i wyjmujemy tak,żeby rabarbar był u góry.
7.Oprószamy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 16.04.2017 08:04
Dziękuję;)
Ada-Gaba 09.05.2015 20:54
pyszne ciasto
Ola1young 09.05.2015 14:56
z checia bym zjadła takie ciasto ;)
AgaS10 09.05.2015 14:01
z rabarbarem....mniam:)
Babeczka35 09.05.2015 07:22
Dziękuję:)
barbara11561 08.05.2015 22:05
pyszne ciasto
IKrakowianka 08.05.2015 21:42
bardzo fajny wypiek
Gracer 08.05.2015 20:59
fajne ciasto
mirosława4 08.05.2015 20:48
do kawki jak znalazł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak