ODWRACANY BISZKOPT Z JABŁKAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 szk
  • mąka ziemniaczana

    0,5 szk
  • jajka

    6 szt
  • proszek do pieczenia

    1,5 szt
  • olej

    3 łyżki
  • kurkuma mielona

    szczytpa
  • cukier

    1 szt
  • jabłka

    1 kg
  • cynamon Prymat

    1 łyżeczka
  • kisiel cytrynowy

    1 op
  • cukier

    2 łyżki
  • bułka tarta

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Dodać cukier ubijac jeszcze przez chwilę. Następnie dodać oliwę, żółtka proszek do pieczenia oraz stopniowo dodać mąke delikatnie mieszając ręcznie. Jabłka obrać i pokroić w ósemki wymieszać w misce z cukrem, cymanonem, bułką i kiselem.Wyłożyć na blaszke wyłożona papierem. Zalać ciastem biszkoptowym. Piec ok godziny w temp. 180 stopni do suchego patyczka. Po wystygnieciu odwracamy ciasto jabłkami do góry. Zdejmujemy papier i posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
msmariusz 26.07.2016 23:50
smakowicie wygląda
gosia1988 24.07.2016 20:45
Smaczne ciasto
dodi 24.07.2016 15:12
pyszne, muszę zrobić
Aleksandra/Olcia 24.07.2016 11:54
proste i smaczne
Motorek 23.07.2016 21:40
fajne ciasto
Wiesława1 23.07.2016 19:22
Sprytne ciacho

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat