Odsmażany chleb z salsą pomidorową

Odsmażany chleb z salsą pomidorową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    6 kromek
  • cebula

    1 szt
  • jajko

    2 szt
  • pomidor

    1 szt
  • olej lniany

    2 łyż
  • sól i pieprz

    do smaku
  • bazylia świeża

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Odsmażany chleb z salsą pomidorową foto
Jajka roztrzepać z odrobiną soli i pieprzu, obtoczyć w jajkach kromki chleba. Chleb smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Krok 2 - Odsmażany chleb z salsą pomidorową foto
Pomidora sparzyć i zdjąć skórkę, pokroić w kostkę cebulę, obrać i również pokroić w kostkę.
Krok 3 - Odsmażany chleb z salsą pomidorową foto
Do pomidora i cebuli wlać olej, dodać posiekana bazylię oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać i odstawić na 5 minut.
Krok 4 - Odsmażany chleb z salsą pomidorową foto
Salsę pomidorową kłaść na usmażony chleb i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmakolykiJoanny 05.10.2015 10:28
smacznie .
patryska76 14.04.2015 11:31
brzmi ciekawie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat