Przepis i sposób przygotowania na: Odrywane bułeczki francuskie z pesto , suszonymi pomidorami i mozzarellą
* Suszone pomidory w oliwie – 100 g
* orzechy Pini – 100 g
* czosnek – 1 ząbek
* parmezan – 50 g
Wszystkie składniki ( suszone pomidory wraz z oliwą , orzeszki Pini , czosnek i parmezan ) miksujemy do uzyskania niezbyt gładkiej , ale kremowej masy.
CAŁOŚĆ :
Ciasto francuskie kładziemy na blacie.
Całość dokładnie smarujemy przyrządzonym wcześniej pesto Rosso.
Posypujemy posiekamy drobno suszonymi pomidorami.
Przykrywamy plasterkami mozzarelli.
Zwijamy delikatnie w roladę.
Kroimy plastry o grubości do 2 cm.
Tortownicę lub naczynie do zapiekania natłuszczamy.
Układamy bułeczki , jedna obok drugiej.
Całość smarujemy delikatnie roztrzepanym jajkiem.
Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 20 minut.
Smacznego!