Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Odgrzewanie gołąbków

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gołąbki 4 szt
marchewka 1 średnia
cebula 1 mała
ziele angielskie 2 kulki
grzyby suszone 4 sztuki
lubczyk 2 łyżeczki posiekanego
Pieprz czarny Prymat w młynku
sól
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść

Przepis i sposób przygotowania na: Odgrzewanie gołąbków

Z racji iż często robiąc gołąbki nie jemy ich na raz tylko często mrozimy na później podaję Wam sposób jak smacznie je rozmrozić :)

Marchewkę obieramy, kroimy w plasterki. Cebulkę kroimy w kostkę.
Na dużą patelnię wlewamy 1 szklankę wody, zagotowujemy. Dodajemy marchew, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz i grzybki suszone. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 10 min. Wkładamy zamarznięte gołąbki i z powrotem przykrywamy. Po około 15 min dodajemy cebulkę i lubczyk. Jak wody jest bardzo mało to dolewamy i zostawiamy jeszcze na około 10 min. Sprawdzamy widelcem czy w środku są odmrożone, jeśli tak to nakładamy na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 03.05.2013 14:40
Aleksandra/Olcia- na masełku odsmażane też są bardzo smaczne :) halina- my zawsze robimy cały wielki gar gołąbków, na zaś :) Po zamrożeniu są równie dobre.
halina17 03.05.2013 13:15
Ja nie mrożę gołąbków.
Aleksandra/Olcia 03.05.2013 10:22
ja lubie odsmazone na maselku,pycha
miki47 03.05.2013 10:07
smakowicie, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak