Odchudzony krem z pora z kuskusem i gałką muszkołową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    2 cm
  • por

    130 gram
  • kuskus

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • gałka do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa obrać. Umyć i osuszyć. Pokroić na plasterki. Por także pokroić w plastry. Do garnka wlać wodę i zagotować. Do ugotowanej wody wrzucić wszystkie warzywa i gotować do miękkości. Następnie dodać sól i wymieszać. Zblendować.

Do miseczki wrzucić kuskus i zalać wrzątkiem. Przykryć i zostawić na około 5-8 minut. Następnie rozwarstwić widelcem. Na talerz nalać krem z pora, posypać startą gałką i na wierzchu ułożyć kaszę kuskus. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aniagdz 03.01.2014 10:28
ooo pierwszy raz widzę:)
Kuchenka 02.01.2014 21:32
wow, fajne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat