Odchudzony kapuśniak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • bulion warzywny

    2,5 l
  • ziemniaki

    1/2 kg
  • kapusta kiszona

    1/2 kg
  • marchew

    2 sztuki

przyprawy do smaku

  • sól do smaku

  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

  • Majeranek suszony Prymat

  • kminek Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę należy drobno pokroić i ugotować w wodzie. Gotujemy ją około godzinę, aby była miękka.
Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. Zalewamy bulionem i gotujemy około kwadransa. Po tym czasie dodajemy
pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy je do miękkości. Kapustę przelewamy na sitko i przelewamy zimną wodą. Przekładamy do ziemniaków i
razem gotujemy kilka minut. Gotową zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Dodajemy odrobinę
kminku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 02.04.2014 23:52
Dobra zupa.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat