Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ODCHUDZONY BIGOS

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kapusta biała 1/2 kg
kiełbasa drobiowa 150 g
grzyby suszone 3 sztuki
śliwki suszone 2 sztuki
cebula 1
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat
ziele angielskie
oliwa 1 łyżka
przecier pomidorowy 1 łyżka
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ODCHUDZONY BIGOS

Kapustę kiszoną płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy wodą i gotujemy. Dodajemy ziele angielskie, pieprz, liście laurowe. Gotujemy do miękkości.
Kapustę białą szatkujemy, zalewamy wodą i gotujemy. Dodajemy do niej majeranek. Gotujemy do miękkości.
Cebulę kroimy na pół, kiełbasę w plasterki. Podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy.
Dy kapusta biała będzie miękka – odlewamy wodę i wrzucamy do garnka z kiszoną kapustą. Dodajemy również kiełbasę z cebulą. Do całości dodajemy grzybki i śliwki suszone oraz przecier pomidorowy Doprawiamy do smaku. Gotujemy jeszcze przez 20 min aby smaki się wymieszały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak