ODCHUDZONY BIGOS

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 kg
  • kapusta biała

    1/2 kg
  • kiełbasa drobiowa

    150 g
  • grzyby suszone

    3 sztuki
  • śliwki suszone

    2 sztuki
  • cebula

    1
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuki
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • ziele angielskie

  • oliwa

    1 łyżka
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy wodą i gotujemy. Dodajemy ziele angielskie, pieprz, liście laurowe. Gotujemy do miękkości.
Kapustę białą szatkujemy, zalewamy wodą i gotujemy. Dodajemy do niej majeranek. Gotujemy do miękkości.
Cebulę kroimy na pół, kiełbasę w plasterki. Podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy.
Dy kapusta biała będzie miękka – odlewamy wodę i wrzucamy do garnka z kiszoną kapustą. Dodajemy również kiełbasę z cebulą. Do całości dodajemy grzybki i śliwki suszone oraz przecier pomidorowy Doprawiamy do smaku. Gotujemy jeszcze przez 20 min aby smaki się wymieszały.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat