Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Odchudzona fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 0,5 kg
ziele angielskie 4 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 3 kuliki
koncentrat pomidorowy 0,75 słoiczka
bulion warzywny 3 sztuki
musztarda 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
przyprawa w płynie 1 do smaku
natka pietruszki 1 do smaku
włoszczyzna suszona 2 łyżki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 do smaku
udka z kurczaka 2 (wędzone)

Przepis i sposób przygotowania na: Odchudzona fasolka po bretońsku

Fasolę namoczyć w zimnej wodzie, odstawić na noc( 12 godz.) Po tym czasie, wstawić do gotowania, jak zawrze dodać przyprawy( ziele ang. liście i czosnek( przeciśnięty) koncentrat pomidorowy oraz włoszczyznę. Gotować do miękkości fasoli. Jak fasolka jest już w miarę miękka, dodać pokrojone mięso z kurczaka ( bez skóry), kostki warzywne, musztardę i doprawić do smaku. Pogotować jeszcze 15 minut. Dodać posiekaną natkę pietruszki, gotowe:) Smaczne i mało kaloryczne:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakowitaA 05.09.2014 07:50
Pyszności:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak