Ocet winny

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skórki jabłek

  • cukier

    3 dag
  • woda

    1 (gotowana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obierki z jabłek przekładamy do większego słoika ,zalewamy wodą z cukrem(tak aby skórki były przykryte)słój przykrywamy gazą i odstawiamy do fermentacji na 7-8 tygodni.Po tym czasie przelewamy przez geste płótno i rozlewamy do butelek . Zostawiam czysty ocet lub dodajemy do butelek dodatki które nam aromatyzują ocet.
Przechowywać w chłodnym miejscu .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat