Ocet porzeczkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porzeczki

    25 dkg (czerwone)
  • ocet jabłkowy

    0,5 litra
  • cukier

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porzeczki czerwone oberwać z szypułek,opłukać na sicie i osuszyć a następnie rozdrobnić.Przełożyć do czystego słoika,dodać cukier i zalać octem jabłkowym odstawić w ciepłe miejsce na 10 dni,do czasu do czasu wstrząsnąć.Następnie przecedzić przez gęste sitko 2-3 razy i rozlać do słoiczków ze szczelnym zamknięciem.Dodawać do sałatek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Papryczka 24.05.2013 17:33
można robić z różnych owoców
junox 24.05.2013 15:25
kolorek super:)ale nie słyszałam tez o takim:)
Klausia 02.04.2013 11:03
o takim to jeszcze nie słyszałam :)
Bernadeta1 17.10.2012 20:45
ciekawe jak smakuje
Ela15 19.09.2012 19:56
ciekawy przepis
asia1985 26.07.2012 18:53
jeszcze się z takim octem nie spotkałam....
kupiska 20.07.2012 19:21
pomysłowe...
olkaaa 20.07.2012 08:47
rewelacyjny pomysł
monika1968 04.07.2012 15:54
Ciekawa jestem smaku
Norgiusz 02.07.2012 15:28
ciekawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat