ocet owocowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

  • skórki z obranych jabłek

  • Zalewa:

  • woda

    1 l.
  • cukier

    1i1/4 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jabłka umyć obrać i drobno pokroić następnie pokrojone jabłka oraz łupinki włożyć do umytego słoja i zalać przegotowaną letnią zalewą tak aby owoce były całe zakryte,obwiązać słój kawałkiem płótna lub gazą i zostawić w ciepłym pomieszczeniu do sfermentowania,jak będzie wystarczająco kwaśny to przecedzić przez gazę lub gęste sitko i wlać do butelek lub słoików a następnie wynieść w zimne miejsce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 06.11.2013 08:51
Świetny przepis
Wacław 26.04.2013 19:29
robię podobnie,ocet ten dobry na trawienie
IKrakowianka 07.01.2012 19:50
przydatny przepis
Monika193 31.12.2011 17:57
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat