Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OCET OSTRY PAPRYKOWY

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ocet 1 l
papryczka chili 5 szt
ząbki czosnku 2
cukier trzcinowy 1 łyżka

Porada

Taki ocet to doskanały dodatek do potraw lub jako mikstura lecznicza . Ma dobre działanie lecznicze na odporność , miażdżycę i prawidlowe krążenie .

Przepis i sposób przygotowania na: OCET OSTRY PAPRYKOWY

Do garnka wlewamy ocet , wrzucamy umyte i pozbawione ogonków papryczki . Obieramy czosnek , wrzucamy do octu , dodajemy cukier . Zagotowujemy , wyłączamy gaz , zostawiamy do ostygnięcia . Przecedzamy przez sitko , rozlewamy do wyparzonych butelek lub słoiczków . Dobrze zakręcamy . Przechowujemy w ciemnym miejscu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak