Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ocet bazyliowo-lebiodkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet winny 1/2 litra
lebiodka 2 gałązki
bazylia 1-2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Ocet bazyliowo-lebiodkowy

Umyte i osuszone gałązki bazylii i lebiodki czyli (dzikie oregano) zalewamy w butelce octem i zamykamy, odstawiamy na kilka tygodni w ciemnie, ciepłe miejsce. Ocet typowo sałatkowt, pysznie smakuje w mieszance sałat

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 31.05.2011 19:30
Nie próbowałam nigdy takiego z lebiodką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak