Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Obtaczane ziemniaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej do smażenia
sól
pieprz
mąka 1 szkl
jajko 2 szt
ziemniaki ugotowane w mundurkach szt

Przepis i sposób przygotowania na: Obtaczane ziemniaczki

Ziemniaki pokroić w plastry, posolić i popieprzyć. Do mleka dodać jajka i przesianą mąkę, dobrze wymieszać z solą, odstawić na 30 minut. Na patelni rozgrzać tłuszcz, plasterki ziemniaków maczać w cieście i smażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak