Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Obłoczek z galaretką agrestową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 4 szt
cukier 0,5 szklanki
galaretka agrestowa 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 0,5 łyżeczki

Porada

Blaszka 32x20 cm. Do białek można dodać szczyptę soli, wtedy łatwiej się ubijają.

Przepis i sposób przygotowania na: Obłoczek z galaretką agrestową

W 1 szklance gorącej wody rozpuszczamy 1 galaretkę z żelatyną. Odstawiamy do delikatnego stężenia. W płaskim pojemniku rozpuszczamy 1/2 szklanki wody z drugą galaretką. Odstawiamy do całkowitego stężenia. Białka z cukrem ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy pierwszą delikatnie stężałą galaretkę. Drugą galaretkę kroimy w kosteczkę. Białka mieszamy z pokrojoną galaretką i wylewamy na blaszkę. Chłodzimy w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 09.08.2014 10:10
lubię takie :)
berys18 08.08.2014 07:07
super deser
luna76 07.08.2014 19:04
Proste i na pewno smaczne :)
Smaczna_B 07.08.2014 16:42
Fajny ten obłoczek !
mirosława4 07.08.2014 16:10
lubię takie deserki
gosia1988 07.08.2014 15:38
świetny deser :)
sanielcia 07.08.2014 15:32
To musi być przepyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak