Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Obiadowe buraczki z orzechami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 4 szt
ocet winny
Rozmaryn suszony Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
olej roślinny
orzechy włoskie 6 łyżek
cukier 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Obiadowe buraczki z orzechami

Buraki obieramy i gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem soli i odrobiny octu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie ścieramy buraczki na tarce jarzynowej duże oczka. Chłodzimy. Orzechy włoskie siekamy dużym nożem i dodajemy do buraczków . Buraczki solimy do smaku. Dodajemy odrobinę octu i cukru. Mieszamy buraki mają być słodko kwaśne. Dodajemy pieprz do smaku. Następnie dodajemy olej i wszystko razem mieszamy. Tymianek i rozmaryn rozcieramy w ręce i dodajemy do sałatki. Mieszamy i chłodzimy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak