Obiadowa pekinka z sokiem pomarańczowym

Obiadowa pekinka z sokiem pomarańczowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    mała
  • ogórek zielony

  • pomidor

  • sok wyciśnięty z pomarańczy

  • oliwa

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W szklanym naczyniu wymieszać sok wyciśnięty z pomarańczy, 80 ml oliwy z oliwek, 2 łyżki przyprawy do sałatek, 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego i odrobinę soli.

Kapustę poszatkować. Dodać ogórka pokrojonego w półplastry oraz pomidora pokrojonego w cząstki. Delikatnie wymieszać z przygotowanym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa6274879 22.10.2012 13:57
orzeźwiający akcent :)
aguus 08.04.2011 07:55
z cytrusową nutą - super!
MAR3STA 05.04.2011 22:46
uwielbiam sałatki z pekińską;)
Nina7 03.04.2011 10:53
ciekawe połączenie smaków
Agnieszka_B 02.04.2011 15:13
Zapomniałam o koperku - wymieszać z surówką ok. 2 łyżek mrożonego koperku:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat