Obiadowa kasza jaglana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1 szklanka
  • masło

    2 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę zalewamy chłodną wodą, odcedzamy. Czynność powtarzamy jeszcze dwukrotnie. Zagotowujemy 2,5 szklanki wody i gotujemy kaszę na wolnym ogniu pod przykryciem około 20-25 minut. Dodajemy masło, mieszamy aż się całkowicie rozpuści. Doprawiamy do smaku solą. Podajemy z mięsem i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mariusz10 17.04.2012 21:52
smaczna
MAR3STA 01.03.2012 16:27
oj nie gościła i u mnie
pacpaw 29.02.2012 21:37
dawno kasza jaglana w mojej kuchni nie gościła

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat