Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Obiadek do słoiczka własnej produkcji

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
ziemniak 2 sztuki
dynia 100 gram
pasternak 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Obiadek do słoiczka własnej produkcji

Pasternak jest slodziutki, dzieci go uwielbiają. Idealny do podania jako jedno z pierwszych warzyw. Warzywa myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy na wrzatek. Gotujemy do 20 minut, pilnujac by warzywa byly miekie. Ostudzamy przekladamy do sliczka. Trzymamy w lodowce do 34 dni, lub pasteryzujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 22.07.2014 14:18
Habibi masz racje, brawo za czujnosc!
Habibi 13.05.2014 14:50
chyba jakiś błąd się wkradł w długości przechowywania... raczej 3-4 dni, niż 34 ;)
Wacław 07.03.2014 10:50
ciekawy przepis,nigdy tak nie robiłem
Ada-Gaba 01.03.2014 12:53
zdrowy obiadek
Pani Domu 14.02.2014 14:09
świetny obiadek
IwonaDD 11.11.2013 10:48
fajny pomysł
adelajda 22.10.2013 10:16
Super pomysł na zdrowe jedzenie dla dzieci :)
erym 18.10.2013 21:50
oczywiscie dodajemy to dan dla dzieci wlasnego wyrobu tluszcz, najlepiej przed podaniem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak