Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Obiad z piekarnika

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

MIĘSO

wołowina 1 kg
Marynata do mięs klasyczna Prymat do marynowania
sól do smaku x x
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
oliwa do marynaty

ZIEMNIAKI

ziemniaki dowolna ilość
Rozmaryn suszony Prymat do smaku
Sól morska ziołowa Prymat w młynku do smaku
oliwa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Obiad z piekarnika

Umyj mięso i wysmaruj przyprawą do marynowania Prymat. Dodaj oliwę z oliwek, sól do smaku, pieprz. Włóż do miski, przykryj i najlepiej marynuj całą noc. Nazajutrz piecz mięso pod przykryciem w piekarniku.
W międzyczasie obierz ziemniaki, pokrój na części posól, posyp suszonym rozmarynem.
Formę do zapiekania wyłóż papierem do pieczenia, wysyp ziemniaki.
Papier zepnij wykałaczkami.
Zapiekaj razem z mięsem.
Mięso potrzebuje znacznie więcej czasu niż ziemniaki.
Tak upieczone mięso i ziemniaki podawaj z ulubionymi dodatkami.
Zimne mięso przechowuj w lodówce, przez kilka dni, zużyjesz je śmiało krojąc w plastry i jedząc na kanapkach.
Jest pyszne!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 17.11.2015 10:04
Pyszny obiadek
misia123410 16.11.2015 16:45
apetyczne a jak długo piecze się te ziemniaki i ile stopni
Babeczka35 16.11.2015 16:22
Smaczne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak