OBIAD Z GOLONKĄ

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka

    1-2 szt
  • ziele angielskie

    do smaku
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • czosnek

    4-5 ząbki
  • ziemniaki

  • chrzan domowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - OBIAD Z GOLONKĄ foto
Golonkę jedną dużą lub dwie małe, dobrze oczyszczamy i zalewamy wodą aby była zanurzona cała. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i wstawiamy na ogień, od zagotowania zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem ok. 3 godz. wtedy mięsko bardzo łatwo odchodzi od kości.
Krok 2 - OBIAD Z GOLONKĄ foto
Kiedy widzimy, że mięso odchodzi od kości rozkładamy na mniejsze kawałki i doprawiamy do smaku kucharkiem, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem i chwilę jeszcze razem gotujemy.
Krok 3 - OBIAD Z GOLONKĄ foto
Mięso odcedzamy od galarety. Ziemniaki gotujemy, podajemy potłuczone z kawałkami golonki i domowym chrzanem, którego przepis można znaleźć w mojej księdze.
SMACZNEGO!!!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Halina14 06.06.2013 08:59
smaczna i pożywna
Lampencjo 05.06.2013 19:21
super golonka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat