Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OBIAD Z GOLONKĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka 1-2 szt
ziele angielskie do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
pieprz do smaku
czosnek 4-5 ząbki
ziemniaki
chrzan domowy

Przepis i sposób przygotowania na: OBIAD Z GOLONKĄ

Kroki postępowania

1
Golonkę jedną dużą lub dwie małe, dobrze oczyszczamy i zalewamy wodą aby była zanurzona cała. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i wstawiamy na ogień, od zagotowania zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem ok. 3 godz. wtedy mięsko bardzo łatwo odchodzi od kości.
Krok 1 - OBIAD Z GOLONKĄ foto
2
Kiedy widzimy, że mięso odchodzi od kości rozkładamy na mniejsze kawałki i doprawiamy do smaku kucharkiem, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem i chwilę jeszcze razem gotujemy.
Krok 2 - OBIAD Z GOLONKĄ foto
3
Mięso odcedzamy od galarety. Ziemniaki gotujemy, podajemy potłuczone z kawałkami golonki i domowym chrzanem, którego przepis można znaleźć w mojej księdze.
SMACZNEGO!!!!!!
Krok 3 - OBIAD Z GOLONKĄ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halina14 06.06.2013 08:59
smaczna i pożywna
Lampencjo 05.06.2013 19:21
super golonka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak