Obiad troszkę inaczej- z cukinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniak

    2 kg
  • koper lub natka

    do ziemniaków
  • pieczarki

    80 dag
  • sól i pieprz do smaku

    do pieczarek
  • cukinia

    3 szklanki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1,5 szklanki
  • olej

    3/4 szklanki
  • koper

    1/2 garści
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • sól i pieprz do smaku

    do pasztetu
  • ser żółty

    20 dag
  • jajko

    4 sztuki
  • cebula

    3 duże sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię ścieramy na tarce jarzynowej, ja miałą akurat małe, młode cukinie więc nie musiałąm ich wydrążać, lecz jeżeli są one większe, mają dużo pestek i miaszu- zalecam wydrążyć. Następnie cukinię dobrze odciskamy z soku.Ser ścieramy na tarce także jarzynowej.Do Cukini dodajemy ser, drobno pokrojoną cebulę, bułkę tartą, olej, jajka, koperek, do smaku sól, pieprz oraz kucharek. Wszystko mieszamy w garnku, czy misce.przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.

Ziemniaki obieramy, płuczemy, gotujemy w osolonej wodzie do miękkośc. Odcedzamy, odparowujemy i ugniatamy. Wykładamy porcje na talerze. Posypujemy koperkiem/ natką.

Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę i podduszamy z solą i pieprzem. Wykładamy porcje na talerz obok ziemniaków.

Pasztet wykładamy pokrojony w paski na talerz.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Fiffi 29.04.2013 20:18
tylko próbować
mic 16.12.2012 20:35
swietny pomysł
mic 16.12.2012 20:35
swietny pomysł
dianix 25.09.2012 22:17
przepieknie podany
Aneta41 04.09.2012 22:33
ciekawa jest ta pieczona cukinia, smaczny obiad
Cukiereczek13 29.08.2012 16:13
pysznie sie zapowiada :)
ziutula 29.08.2012 14:55
inaczej i smacznie...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat