OBIAD - PIERŚ Z KURCZAKA Z PRZYPRAWĄ GYROS, POMIDORKAMI I SOSEM CZOSNKOWYM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 podwójna
  • przyprawa gyros

    1 op
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • sos czosnkowy

  • pomidory

    2 szt
  • oliwa

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule obieramy i kroimy w piórka i smażymy na oliwie. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę i dorzucamy do cebuli, razem smażymy na złoty kolor. Dodajemy przyprawę i smażymy jeszcze chwilę. Na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, razem mieszamy i wykładamy na papierowy ręcznik, aby odtłuścic. Sos czosnkowy przyrządzamy sami wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/257306/sos-czosnkowy-z-natka-pietruszki-i-koperkiem.html. Pomidory myjemy i kroimy w cwiartki. Układamy wszystko na talerzykach i mamy prosty domowy gyros.
SMACZNEGO!!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 07.04.2013 08:42
Moje smaki. Pycha :)
SmacznaPyza 13.11.2012 23:30
nie podoba mi się to wykładanie przesmażonego mięsa z cebulą i czosnkiem na ręczniki - lepiej dać do smażenia mniej tłuszczu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat