Obiad na upały

Obiad na upały

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki młode

    1 kg
  • koperek

    1
  • boczek

  • maślanka

    1 l
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Młode ziemniaczki skrobiemy ze skórki jak najcieniej się da. Wstawiamy do osolonej wody i gotujemy.
W między czasie pokrojony w kostkę boczek przysmażamy na patelni, gdy się zarumieni to będzie już gotowy.
Ugotowane ziemniaki przekładamy na talerz i polewamy je naszym przysmażonym boczkiem. Całość posypujemy posiekanym świeżym koperkiem. Do takiego obiadu idealnie nadaje się szklanka zimnej maślanki :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pestka

16.11.2013 18:10
proste i smaczne

RenataZ-et

05.06.2013 18:34
uwielbiam takie dania

Iwusia

19.05.2013 20:51
smaczny obiad

Wacław

17.11.2012 09:34
młode ziemniaczki,mniam !

Seba

21.10.2012 13:40
fajny

IKrakowianka

08.10.2012 16:59
super pomysł

Anna169Hosz

30.08.2012 16:24
Nie tylko na upały idealny...prosty i zawsze smaczny.

ElizaT

26.08.2012 09:36
bardzo smaczny

misia53

24.08.2012 11:51
świetny , czasem też tak robię

BozenA

27.07.2012 13:18
mmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat