Obiad na upały

Obiad na upały

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki młode

    1 kg
  • koperek

    1
  • boczek

  • maślanka

    1 l
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Młode ziemniaczki skrobiemy ze skórki jak najcieniej się da. Wstawiamy do osolonej wody i gotujemy.
W między czasie pokrojony w kostkę boczek przysmażamy na patelni, gdy się zarumieni to będzie już gotowy.
Ugotowane ziemniaki przekładamy na talerz i polewamy je naszym przysmażonym boczkiem. Całość posypujemy posiekanym świeżym koperkiem. Do takiego obiadu idealnie nadaje się szklanka zimnej maślanki :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 16.11.2013 18:10
proste i smaczne
RenataZ-et 05.06.2013 18:34
uwielbiam takie dania
Iwusia 19.05.2013 20:51
smaczny obiad
Wacław 17.11.2012 09:34
młode ziemniaczki,mniam !
Seba 21.10.2012 13:40
fajny
IKrakowianka 08.10.2012 16:59
super pomysł
Anna169Hosz 30.08.2012 16:24
Nie tylko na upały idealny...prosty i zawsze smaczny.
ElizaT 26.08.2012 09:36
bardzo smaczny
misia53 24.08.2012 11:51
świetny , czasem też tak robię
BozenA 27.07.2012 13:18
mmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat