Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Obiad na upały

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 1 kg
koperek 1
boczek
maślanka 1 l
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Obiad na upały

Młode ziemniaczki skrobiemy ze skórki jak najcieniej się da. Wstawiamy do osolonej wody i gotujemy.
W między czasie pokrojony w kostkę boczek przysmażamy na patelni, gdy się zarumieni to będzie już gotowy.
Ugotowane ziemniaki przekładamy na talerz i polewamy je naszym przysmażonym boczkiem. Całość posypujemy posiekanym świeżym koperkiem. Do takiego obiadu idealnie nadaje się szklanka zimnej maślanki :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 16.11.2013 18:10
proste i smaczne
RenataZ-et 05.06.2013 18:34
uwielbiam takie dania
Iwusia 19.05.2013 20:51
smaczny obiad
Wacław 17.11.2012 09:34
młode ziemniaczki,mniam !
Seba 21.10.2012 13:40
fajny
IKrakowianka 08.10.2012 16:59
super pomysł
Anna169Hosz 30.08.2012 16:24
Nie tylko na upały idealny...prosty i zawsze smaczny.
ElizaT 26.08.2012 09:36
bardzo smaczny
misia53 24.08.2012 11:51
świetny , czasem też tak robię
BozenA 27.07.2012 13:18
mmm
BozenA 27.07.2012 13:18
mmm
alaaa 26.07.2012 22:14
taki obiad to mogę jeść nie tylko w upały,prosto ale smacznie
ziutula
ziutula 23.07.2012 16:27
na dzisiaj jak znalazł...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak