Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Obiad na patyku

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 10 plastrów
ziemniaki 10 średnich szt
cebulki ok7 szt
pieczarki ok15 szt
Grill przyprawa klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Obiad na patyku

Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie. Osączyć. Pieczarki umyć, osączyć, włożyć na rozgrzany olej i przesmażyć. Cebulę pokroić na połówki. Dodać do pieczarek. Oprószyć solą i pieprzem. Chwilę dusić. Nadziewać na patyczki do szaszłyków pieczarki, cebulę i owiniętego w boczek ziemniaka. I tak do wyczerpania składników. Szaszłyki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Dość obficie obsypać przyprawą do grilla lub uniwersalną. Zapiekać w piekarniku ok 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 08.12.2014 21:23
pyszny obiadek
Margo1 06.12.2014 12:54
ciekawy pomysł
Róża1 08.12.2013 21:27
fantastyczny pomysł:-)
Milka100 21.11.2013 08:25
ale fajny obiad
katarzynka455 05.11.2013 15:10
pomysł bardzo fajny
Katarzyna/kate1980 16.10.2013 20:11
bardzo fajny pomysł
sara1 15.10.2013 10:28
bardzo fajny pomysł
IwonaDD 14.10.2013 17:30
bardzo fajny obiad :)
Ela_K 14.10.2013 16:33
robię podobne
aniagdz 14.10.2013 16:33
uwielbiam szaszłyki, najlepsze z grilaaa;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak