Obiad na patyku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    10 plastrów
  • ziemniaki

    10 średnich szt
  • cebulki

    ok7 szt
  • pieczarki

    ok15 szt
  • Grill - przyprawa klasyczna

  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie. Osączyć. Pieczarki umyć, osączyć, włożyć na rozgrzany olej i przesmażyć. Cebulę pokroić na połówki. Dodać do pieczarek. Oprószyć solą i pieprzem. Chwilę dusić. Nadziewać na patyczki do szaszłyków pieczarki, cebulę i owiniętego w boczek ziemniaka. I tak do wyczerpania składników. Szaszłyki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Dość obficie obsypać przyprawą do grilla lub uniwersalną. Zapiekać w piekarniku ok 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 08.12.2014 21:23
pyszny obiadek
Margo1 06.12.2014 12:54
ciekawy pomysł
Róża1 08.12.2013 21:27
fantastyczny pomysł:-)
Milka100 21.11.2013 08:25
ale fajny obiad
katarzynka455 05.11.2013 15:10
pomysł bardzo fajny
Katarzyna/kate1980 16.10.2013 20:11
bardzo fajny pomysł
sara1 15.10.2013 10:28
bardzo fajny pomysł
IwonaDD 14.10.2013 17:30
bardzo fajny obiad :)
Ela_K 14.10.2013 16:33
robię podobne
aniagdz 14.10.2013 16:33
uwielbiam szaszłyki, najlepsze z grilaaa;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat