Przepis i sposób przygotowania na: Obiad iście królewski
gotujemy w mundurkach z kostką bulionową. Po ugotowaniu obieramy przekrawamy na pół lekko wydrążamy cienki pasek wzdłuż połówki ziemniaka. Wydrążony środek wypełniamy masłem.
Masło
masło z temperatury pokojowej mieszamy z przyprawą do masła czosnkiem i świeżym koprem.
ziemniaki wypełnione masłem piec w 160 stopniach przez ok 7-8 minut
(najlepiej dołożyć do piekarnika z łososiem w oddzielnym naczyniu ).
RYBA
Najlepiej dzień wcześniej zapeklować rybę. Mieszamy koper z przyprawą do ryb i oliwą.
Zapeklowaną rybę pieczemy w piekarniku początkowo w` 120 stopniach przez ok 12 minut, następnie przez 7 minut w 160 stopniach.
SAŁATKA
Ruccolę mieszamy z sosem winegret. Drobno kroimy orzechy, mozzarellę i brzoskwinię na trochę grubsze kawałki wszystko dokładnie mieszamy.
Wszystkie kroki wykonane? to ja życzę smacznego:))