Obiad dla niemowlaka: Barszczyk czerwony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • burak

    1 mały
  • marchew

  • pietruszka

  • por

    pół
  • seler

    kawałek
  • ziemniak

    1 średni
  • pierś z kurczaka

    kawałeczek
  • Koperek suszony Prymat

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa umyć, obrać i pokroić w nieduże kawałki. Buraka obrać i zetrzeć na tarce. Mięso zalać 1.5 szklanki wody, wrzucić liść laurowy i ugotować. Miękkie wyjąć, a liść wyrzucić. Do wywaru wrzucić warzywa i gotować na małym ogniu. Mięso pokroić lub zmielić i dodać do zupy. Gdy warzywa będą miękkie dodać odrobinę koperku. Dodać łyżeczkę masła, rozpuścić i zdjąć z ognia. Można również dodać żółtko jaja. Zupka od 9 miesiąca. Dla starszych dzieci nie ma potrzeby miksowania.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
zolzica 10.10.2012 23:33
super, sama mam małego Bąbla i przerabiam podobne zupki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat