Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Obejmuski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
białko 1 sztuka
dżem wiśniowy 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Obejmuski

Ciasto pokroić na trójkąty i kwadraty. Na środku umieścić nadzienie. Próbujemy w fantazyjny sposób połączyć rogi ciasta. Gotowe obejmuski smarujemy białkiem jajka dla uzyskania ładnego złocistego koloru.
Obejmuski pieczemy na papierze do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez ok. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 26.05.2012 16:52
fajne
Emilia21 20.03.2012 15:15
mmm
Emilia21 20.03.2012 15:15
mmm
Dorota59 12.02.2012 12:10
fajna nazwa
Marzena34 12.02.2012 11:26
wspaniały pomysł
eli82 10.07.2011 06:45
rewelacja
eli82 10.07.2011 06:45
rewelacja
MAR3STA 19.04.2011 23:34
świetna nazwa;)
m1monika 28.03.2011 14:53
ciekawy pomysł
Ania67 17.02.2011 21:52
Pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak