Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Obażanki serowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
jajko 2 sztuki
ser biały 0,5 kg
jogurt naturalny 250 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
śmietana 18 proc 250 gram
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Obażanki serowe

Na stolnice wysypujemy kilogram mąki do mąki dodajemy proszek do pieczenia i lekko mieszmy z mąką,następnie dodajemy dwa jajka,ser biały śmietane i jogurt naturalny i wolnymi ruchami łączymy ze sobą składniki,dobrze wyrabiamy ciasto.Z ciasta wałkujemy placki o grubości 1 cm,z placka wycinamy szklanką kółeczka a kieliszkiem w środku dziurki.Tak gotowe obażanki smażymyna głębokim oleju na rumiany kolor:-).Po usmarzeniu posypujemy je cukrem pudrem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 14.07.2014 09:11
pysznie się prezentują :)
Wojt@s
Wojt@s 02.06.2013 14:02
oj smacznie wyglądają
Klausia 20.05.2013 23:05
fajne :) pewnie w smaku przypominają trochę oponki :)
Bernadeta1 20.03.2013 01:13
bardzo smaczne
gusia1000 13.01.2013 21:58
Pycha, głos oddany.
adelajda 13.01.2013 12:49
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak