Nuggetsy w chipsach z papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki wieprzowe

    45 dkg
  • mąka kukurydziana

    2 łyżki
  • jajka

    2 sztuki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • chipsy

    1,5 paprykowe
  • papryka

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę kukurydzianą wymieszaj z papryką, solą i pieprzem. Opłukane mięso pokrój w plasterki. Przygotowane mięso panieruj w mące, rozkłóconych jajkach i chipsach. Dokładnie dociśnij panierkę. Smaż z obydwu stron na złoty kolor na średnim ogniu. Podawaj z sosem na bazie jogurtu z ulubionymi przyprawami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kochanyptysiu 08.02.2011 16:15
doskonaly sposob na resztke chipsow z imprezy.
RenataZ-et 26.11.2010 20:18
Pyszne!! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat