Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nóżki w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nóżki wieprzowe 4 sztuki
cebula 2 sztuki
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
cytryna 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
grzyby marynowane 6 sztuk
papryka marynowana 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Nóżki w galarecie

Nózki zalać 4 litrami wody, gotować do miękkości. W trakcie gotowania dodać warzywa i posolić. Po ugotowaniu mięso oddzielić od kości, pokroić w paseczki. Mięso rozdzielić na 10 części, powkładać do filiżanek. Wywar przecedzić, doprawić. Do każdej filiżanka włożyć połowę jajka, trochę papryki i grzybów. Zalać wywarem. Dodać natkę. Zostawic do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mehia 16.06.2011 19:53
pyszne
pacpaw 12.06.2011 19:23
z jajkiem nie robiłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak