Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nowoczesna kremowka krakowska

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fix do śmietany 13 g
ciasto francuskie 2 opakowania
śmietana 30% 250 ml
cukier puder 4 łyzki
margaryna 250 g
mleko 500 ml
Polewa: 1 opakowanie
krem do karpatki 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Nowoczesna kremowka krakowska

1.Z ciasta francuskiego upiecz upiecz według przepisu na opakowaniu dwa blaty.
Odstaw do ostygnięcia
2,Krem karpatka przygotuj według przepisu
3,Gotowy krem włoż na ostygnięty blat ciasta
4.śmietanę ubij na sztywno z dodatkiem fiksu do śmietany. Pod koniec ubijania dodaj 3-4 łyżki cukru pudru i delikatnie wymieszaj
5.Przygotowana śmietanę wyłóż na krem karpatka przykryj drugą częścią ciasta francuskiego
6.Gotową polewę wylej na przygotowane ciasto i włóż do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak