Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nitki z sosem serowym i kurczakiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos

masło klarowane 2 łyżki
ser żółty 10 dag
ser pleśniowy typu gorgonzola 15 dag
serek topiony 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat
śmietana 30% 1 szklanka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

makaron

makaron nitki 1 opakowanie
sól do smaku
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Nitki z sosem serowym i kurczakiem

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na złoto na masełku , najlepiej klarowanym. Następnie podlewamy szklanką wody i chwilę gotujemy. Dodajemy starte sery i serek topiony - mieszamy do rozpuszczenia. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zalewamy śmietaną i zagotowujemy. Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu , po ugotowaniu odcedzamy i hartujemy . Całość posypujemy posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 12.05.2014 21:20
Bardzo lubię takie danie , tylko pleśniowy serek wymienię , bo nie bardzo lubią moi domownicy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak