Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nikaraguańska sałatka warzywna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa
kapusta
awokado

Przepis i sposób przygotowania na: Nikaraguańska sałatka warzywna

SKŁADNIKI: 1 puszka czerwonej fasoli, 1 puszka fasolki szparagowej, 4 szklanki poszatkowanej kapusty, 2 pokrojone na cząstki średniej wielkości pomidory, 1/3 szklanki oliwy, 1/4 szklanki octu winnego, pół łyżeczki cukru, 1/4 łyżeczki chili, 1 średnie awokado.

SPOSÓB WYKONANIA: Osączyć fasole. Wymieszać z kapustą i pomidorami. Przygotować sos: wymieszać oliwę, ocet, cukier, chili i 1 łyżeczki soli. Polać warzywa. Wymieszać podrzucając. Schłodzić przez noc w lodówce. Przed podaniem dodać do sałatki pokrojone na kawałki awokado.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 03.09.2014 15:08
ale pyszna
pioge7 01.11.2010 11:49
superowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak