Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
marynata
-
jogurt naturalny
0,5 kubeczka -
jajko
1 -
przyprawy indyjskiej
3 łyżki -
sosu sojowego
1 łyżeczka -
czosnku granulowanego
1 łyżeczka -
Panierka:
-
pokruszonych płatków kukurydz.
2,5-3 szklanki -
suszonej natki pietruszki
3 łyżeczki -
Bazylia suszona Prymat
3 łyżeczki
Sposób przygotowania
Połowę płatków kukurydzianych lekko pokruszyłam w dłoniach, drugą połowę zmiażdżyłam na drobno (dzięki temu całe kotlety obtoczą się ładnie w płatkach i nie będzie "dziur"), dodałam zioła i wymieszałam.
Piekarnik nastawiłam na 200 stopni. Kotlety opanierowałam układając je od razu na blasze wyłożonej brązowym papierem do pieczenia. Piekłam jakieś 20 minut.
Podałam z gotowanymi młodymi ziemniaczkami i mizerią (śmietanę zastąpiłam jogurtem naturalnym).
Smacznego chrupiącego:)
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się