Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nieźle nadziane ogórki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twarożek 1 opakowanie
szczypiorek posiekany
sól do smaku
pieprz do smaku
ogórek zielony 2 szt
rzodkiewka 1 (czerwona)

Przepis i sposób przygotowania na: Nieźle nadziane ogórki

Ogórki (lub jednego dużego) obieramy i kroimy na 3-4 cm kawałki. Wydrążamy z nich środek, zostawiając dno. Wydrążony miąższ drobniutko kroimy, a następnie mieszamy ze starta na tarce rzodkiewką, posiekanym szczypiorkiem i twarożkiem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami i przekładamy przygotowany farsz do wydrążonych ogórków. Na górze można udekorować rzodkiewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 30.11.2011 11:55
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak